14 Şub 2016

DİKKAT DAĞINIKLIĞININ ÇÖZÜMÜ SADE HAYAT

                                 

Günümüz insanının en büyük sorunlarından biri dikkat dağınıklığı ve unutkanlık. Uzmanlar, çok sayıda uyarana maruz kalan insanlar için çözüm yolunun ise
hayatı sadeleştirmek olduğunu belirtiyor.

Konuyla ilgili bildiler veren NÖROLOJİ Uzmanı Dr. Nevin Karapınar, her meslekten, her yaştan insanın çeşit çeşit uyaranların, uyarıcıların ablukası altında yoğun dikkat dağınıklığı yaşadığını ve “kayıt yapamadığını” söyledi. Kişilerin bu durumlarını “unutkanlık” olarak değerlendirdiğini belirten Karapınar, “Bir şeyi unutmamanız için dikkatinizi vermeniz gerek. Odaklanma yok, sonra da herkes ‘ben Alzheimer oldum’ diyor. Toplumda ciddi bir Alzheimer fobisi var. Hayatımızı sadeleştirmezsek bundan kurtulamayız” dedi.

PEK ÇOK ŞEYİN KÖLESİYİZ

“Şu anda insanları çok uyaran var. Hayatı sakinleştirmek lazım. Bir yandan telefonlar, mailler. Kendimize yardımcı olması için yaptığımız pek çok şeyin kölesi oluyoruz. Telefon hani başta iyi gibi geliyor ama 5 dakika onsuz kalmaya dayanamıyoruz. Facebook örneğin. Sonradan hepsi yük oluyor. Bir başkası whatsapp. Bunların hepsi girip çıkıyor hayatımıza. Bizden ne, ne kadar götürüyor, soru işareti. Bir şeyi unutmamanız için dikkatinizi vermeniz lazım. Dikkat etmediğimiz şeyi unuturuz.”

HER UNUTKANLIK ALZHEİMER DEĞİL

Nörolog Karapınar, unutkanlığın günlük işlevselliği aksatmaya başladığında sorun olduğunu belirterek; “Dikkatiniz dağınık, keyifsiz, moralsiz misiniz? Depresyonda mısınız? Depresyon da unutkanlık nedeni. Pek çok şey var. İşlevsellikte bozulma önemli, bu unutkanlık kişinin günlük yaşamını aksatıyor mu? Unutkanlık günlük işlevselliği aksatır hale geldiği zaman durup bakmak lazım. Unutkanlık eşittir Alzheimer değildir” açıklamalarında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gazete Vahdet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder