24 Oca 2016

İnsanların Arasındaki Seviye

SEVİYEYİ KORUMAMIZ GEREKİYOR

Özellikle bizim toplumumuzda yaygın olan bir davranış biçimidir ki, kişilerin dış görüntüsüne yönelik insana yakışmayan benzetmeler yapılır!

Seviyeyi korumamız gerekiyor
22 Ocak 2016 Cuma 04:00
 Bu yaklaşımdan siyasiler de fazlaca nasibini almıştır. Bu bir eleştiri falan değildir. Bu yakışıksız bir durumdur. Kimin, neye layık olduğu
sorusuyla kişinin daha fazlasını hak ettiği sonucuna ulaşılabilir ve hatta haklı dahi olunabilir fakat konu bu değildir.
Seviyeyi korumamız gerekiyor. Bu koruma bizim için önemli. Karşımıza geçen taraf, hangi üslubu seçeceğine kendisi karar verir. Hz. Ali (r.a.) der ki: “Sakın ağır hakaretlere aynı üslupla karşılık vermeyin! Karşınızdakinin heybesinde daha niceleri  vardır...” Yani henüz ilk hakaretleri kaldıramayanlar olarak heybeden gün yüzü görmemiş nice cümleler çıkar ki, ne diyeceğimizi şaşırırız! Bir kere seviye kaçtı mı, toparlamak zordur.
Genel anlamda medyanın ve siyasilerin kullandığı dil ve üslup, bu seviyesizliği körükler niteliktedir. Bu seviye kaybı, bu düşüncesizlik ürünü yaklaşımların varacağı yer kamplaşmalardır. Her gün, birlik ve beraberlik vurgulu sunumlar yapacaksınız fakat tam tersini sağlayacak bir dil kullanacaksınız! Bu ne garabet bir durumdur böyle? 
Çok matah bir şeymiş gibi kamplaşmalara sarılanlar, böylesi ortamlardan medet umanlar; birkaç fanatik taraftar kazanabilirler belki fakat neleri kaybettiklerini tahmin dahi edemezler! Ucuz ve kolay alıcı bulan yaklaşımlarla aramıza mesafe koymak zorundayız. Yoksa bu zemin, kavga üretmekten ve üretilen kavgayı düşmanlığa dönüştürmekten ve bu düşmanlıktan gereksiz savaşlar çıkarmaktan başka bir işe yaramaz...  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder